Zikkurat Színpadi Ügynökség

Vendégkönyv
[2045 bejegyzés]

Írjon vendégkönyvünkbe!

Márti
Szerintem Koppány szerepe tökéletesen Mező Zoltánra illett volna. Ő már bizonyitott éveken keresztül a Sziget szinházban / is/ . Ugy érzem nem azt az elbirálást kapta, amit igazán érdemelt volna.

2010-11-21

 
ktg
Szörényi 64

2009. december 05. szombat 20:00 - 22:00

Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

„Hatvannégyben épphogy elindultunk...” 1964-ben, frissen érettségizett ifjúként vált szinte egy csapásra ismertté az akkor már sűrűn látogatott budapesti egyetemi klubokban és más rendezvényeken Szörényi Levente, a hazai beatzene egyik megalapítója. A Bergendy, a Benkó és az Illés zenekarok, de még a Stúdió 11 is szívesen hívták vendégjátékra az „őrülten” gitározó és átütő hangú fiatalembert. A később legendássá vált Illés zenekarral 1965-ben először adtak elő saját szerzeményű beatszámot magyar nyelven – ez nem kis áttörést jelentett az akkori politikai rendszerben. Az Illés 1973-as szétválása után 1981-ben a Nemzeti Sportcsarnokban, 1990-ben a Népstadionban, 1996-ban a Budapest Sportcsarnokban, 2001-ben a Metró és az Omega együttessel a Népstadionban, 2005-ben Csíkszeredában és a Sziget Fesztiválon játszott telt házak előtt. A zenekar 2000-ben Kossuth-díjat kapott.
Az Illés zenekar és a Fonográf együttes közötti, átmeneti időszakban, 1974-ben jelent meg Szörényi Levente első önálló albuma Utazás címmel, amelyen már a Fonográf tagjai működtek közre. Második szólólemezét (Hazatérés) 1980-ban írta. 1984-ben adta búcsúkoncertjét, amellyel elköszönt a rendszeres színpadi fellépésektől, és egyben a Fonográf együttestől is. 1986-ban jelent meg utolsó szólóalbuma Végtelen úton címmel, amellyel lezárta pályájának addigi könnyűzenei szakaszát, és színpadi művek komponálásával folytatta azt.
„64” című szólóestjén elsősorban a három szólólemezéről válogat, de az elmaradhatatlan Illés-sikerek felidézéséhez színpadra lép Bródy János, Szörényi Szabolcs és Szörényi Örs is. A koncerten a népszerű Társulat-produkció meghívott művészei is közreműködnek.

Jegyárak: 4000.- 6300.- 8300.- 9900.- Ft

Erre a koncertre jegyét a Művészetek Palotája saját jegypénztáraiban üdülési csekk, Accor Ticket Culture utalvány, Sodexho Pass Kultúra- és Ajándékutalvány, valamint Művészetek Palotája ajándékutalvány beváltásával is megvásárolhatja.

2009-06-10

 
Rechtenwald Kristóf
Kedves Rosta Mária!

Egy éves kemény munkát igénybe vevő hosszú verseny ért most véget.

Én, aki ezen a darabon nőttem fel, csak hálával tudok gondolni erre a műsorra, amely az utolsó hónapokban minden szombaton a tv elé tudott ültetni engem. A stúdióban töltött egy-két feledhetetlen este meg egyenest felemelő érzést adott - függetlenül attól, a különböző szerepekre az általam leginkább kedvelt egyének kaptak-e lehetőséget. A zsűrivel sok mindenben egyet tudtam érteni, sok mindenben nem. Dehát ettől vagyunk sokfélék.

Egy fantasztikus csapat állt össze, s így már megérte. Szörényi Levente és Bródy János klasszikus műve újra él, s újabb generációknak válhat kedvencévé ez a darab. Ebben segíthet az új társulat, akiket nem ismerne ma egy ország, ha a Zikkurat nem áll elő ezzel az alapgondolattal.

Kedves producer asszony! Köszönettel tartozom ezért Önnek.

Sok sikert kívánok Önnek, s az egész stábnak a díszbemutatóhoz. Feke Pál, Éder Enikő, Vadkerti Imre, Simon Boglárka és a többiek valamennyien garanciát jelentenek.
S kívánom, hogy új csapatunkkal újabb és újabb darabokat mutathassanak majd be. Örvendetes lenne, ha sikerülne előbb-utóbb felölelni az egész Szörényi-életművet.

Köszönöm, hogy újra részese lehettem ennek a csodának.

Tisztelettel:

Rechtenwald Kristóf

2008-05-11

 
K.Péter
18:51 idézem a Tv 2 hetes újság ajánlóját:\" 20.15 A társulat 6.szerepdöntő István szerepéért-Kiderül,hogy a főszerepet elnyert énekes mellett A társulat tagjai közül kiket láthatunk még az István,a király jubileumi díszelőadásában.\"
Vagyis,amit ugyan eddig is tudtunk/nevezetesen hogy már rég ki vannak osztva a szerepek/,azt most írásban is láthatjuk.
Végtelenül ízléstelennek és gusztustalannak tartom amit Szikora és a műsor szervezői tettek.
-A szervezők nem ismertették a szabályokat a nézőkkel,akiket szavazásra bíztattak.Ezzel csalást hajtottak végre!!!/mit csinált volna Szikora ,ha a nézők be se szavazzák a jelöltjét????/
-Ha a rendező 1 személyben dönt,akkor ez egy sima casting,amihez senkinek semmi köze.
Nagyon sajnálom,hogy sikerült sokaknak elvennie a kedvét ettől a darabtól és hiteltelenné tenni ezt a versenyt.Így lehet értékeinket egy pillanat alatt megalázni.
Avval,hogy a kigolyózott hölgyet lefizetik,csak mégjobban megaláztak mindenkit.Itt nem a pénz volt a tét,hanem egy küönleges alkalmi,megismételhetetlen lehetőség.

2008-05-10

 
kaboci
Tisztelt Zikkurat!

Olvasva a negatív kritikákat Torma Emese ügyében, részemről nem értek velük egyet, ezért is írok. Helyeslem, hogy a többségi szavazatokkal nyertes, de a darab rendezőjének vétójával végül valójában vesztes Emesének felajánlották ezeket a díjakat. Egyébként nagyon sajnáltam-sajnáltuk többen Emesét, szörnyű lehetett így vesztesnek lenni. Látszott, hogy igazán még a műsorvezető sem volt tisztában a szabályokkal-ahogyan mi nézők sem. Többször kellett volna ezt a műsor során hangsúlyozni, hogy Szikora János megvétózhatja a zsűri többségi döntését.-ami egyébként érthető, csak abszolút nem volt világos.
Egyébként a műsor kiváló, színvonalas, meglátszik Novák Péter keze nyoma:)
Szeretnénk sok hasonló opust látni. Gratulálok!

2008-05-09

 
FMihaly
Zsejke, osztom nézeteidet, jó a meglátásod. Azt azonban sajnálom, hogy a rendezők nem tették egyértelművé,hogy ilyen is szavazás kimenetel is lehetséges. Legalábbis felénk, nézők felé nem. Lehet, hogy a versenyzők felé igen. Bár szerintem Emese nagyott csalódott szegény, mikor a négy szavazat után nem Ő lett a befutó. Mondom ezt akkor is, ha Flórának drukkoltam, és számomra is Ő a hitelesebb. Nem tudom miért, de így éreztem. És tényleg, élvezzük majd az előadást.

Szép 7végét

M.

2008-05-09

 
Aracsi András
Tisztelt Zikkurat!

Én az Önök részéről igenis egy nemes gesztusnak fogom fel a Torma Emesének felajánlott különdíjat. Szerintem ez a minimum, amit ő megérdemel azok után, hogy végül is ő nyerte meg a Réka döntőt a zsüri négy szavazata szerint, de Szikora úr Flórának adta a szerepet. Nem tudom,hogy ez jogos volt-e én ezt már nem kívánom boncolgatni.De, amit önök tesznek az nekem igenis szimpatikus, mert fel merték vállalni a véleményüket, elismerve, hogy bizony itt hiba történt és Emese nagyon méltatlanul került ilyen megalázó helyzetbe. Nem tudom, hogy lehetséges-e, de szerintem egy szereposztással sehol sem játszanak ilyen volumenű darabokat,én remélni tudom és hozzám hasonlóan nagyon sokan akikkel beszéltem, hogy még láthatjuk és hallhatjuk Emese Rékáját is.
Szerintem ezzel nincs aláásva a rendező úr , mert Emese mellett rengeteg ember kiállt, még olyanok is akik Flórának drukkoltak.Szerintem ő is teljesen alkalmas a szerep megformálására, arról nem beszélve, hogy egy ilyen hangnak a színpadon a helye.
Kíváncsian várom a szombati döntőt.
Maradok tisztelett: Aracsi András

2008-05-09

 
H. Péter
T. Rosta Mária !
Úgy látszik vagy félreértett vagy nem olvasta el figyelmesen az észrevételemet. Az, hogy egyet-nem-értésemnek hangot adtam, egy dolog. A másik dolog, hogy ez nem \\\"vevőkör\\\" keresés volt részemről, csak észrevétel, hogy azok után, ami történt, végképp nem korrekt dolog mégis odaadni ugyanazt a dijat, mint amit a győztes kap, arra hivatkozva, hogy \\\"kiemelkedő teljesitmény\\\". Kérdem én, a többiek ezt nem nyújtották ???
Tehát nekik is járna, nem ?

2008-05-08

 
Mickó Júlia
Mindeki megdöbbent a Réka döntőn. Ne gondoljanak érzéketlennek, de nekem a drámai szituáció maga volt szédületes .Aludni sem tudtunk a dráma miatt.
A legkisebb plussz a másik lánynak megalázás én bizony a Szikora úr által választott Réka helyében ha azt mondják a másik is kap pénzt paripát fegyvert úgy otthagynám az egész cirkuszt hogy csak na.
Miféle dolog ez. Hogy tudnak így az Istvánok készülni.
Nekem a Koroknai árpi tetszene bármelyik szerepben, mert hiteles és fantasztikusan odateszi magát a legkisebb szeplési ponton is pl. a Réka döntő Istvánaként is átütő volt nekem, függetlenül, hogy lelkében a másik lányt támogatta, de tudott ezen felülemelkedni, Szerintem a legszinpatikusabb figura!!!!!!

2008-05-08

 
Nagy István
Tisztelt Zikkurat!
Nagy örömmel látnám a Társulat Gálán Auksz Évát és kollégáit 17-én, akik remekül alakítanak az István, a királyban a Magyar Színházban. Kitűnőnek tartom a szereposztást, gyönyörű hangú színészeink kaptak ott szerepet. Megérdemelnék ők is a tv nyilvánosságát. Érdekes lenne látni az újakat és a régieket egy színpadon! Sok István-rajongónak szereznének ezzel örömet.
Tisztelettel és köszönettel: Nagy István

2008-05-07

 

További bejegyzések:

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |