ILLÉS-BIOGRÁFIA

ILLÉS-DISZKOGRÁFIA

KÉSZÜL AZ ILLÉS-SZTORI

ÉNEKELT TÖRTÉNELEM

Zikkurat Színpadi Ügynökség

1999-ben lett 35 éves az Illés zenekar, amely klasszikussá vált a XX. századi magyar zene- és kultúrtörténetben. A szerkesztők úgy gondolták, hogy a Beatles-ről készült számos könyv és a nálunk is nagy sikerrel vetített televíziós sorozat nyomán a "magyar Beatles" is megérdemli, hogy a zenekar történetét megörökítsék az utókor számára.

A könyv és a 13, részenként 26 perces televíziós filmsorozat újonnan készült interjúk, beszélgetések alapján, valamint archív anyagok - fotók, koncertrészletek és sok egyéb más relikvia - felhasználásával tekintik át a zenekari tagok életútját, helyüket az együttes szétbomlása utáni időszakban, beilleszkedésüket a civil társadalomba, elkötelezettségeiket, célkitűzéseiket. Választ keresnek a mai napig létező „Illés-mítosz" jelenségére - vagyis az Illés zenekar tagjai miért szolgálnak ma is példaképül újabb és újabb generációk sokaságának.

Az Illés-sztori nem egyszerűen csak egy zenekar története, sokkal inkább korrajz a 60-as, 70-es évek magyar társadalmáról.

A televíziós sorozat - amely 2000 őszén került bemutatásra az m1-en - rendezője Vitézi László filmrendező, riporter Betlen János, rangos szakmai pályafutásuk együttesen nyújt garanciát arra, hogy az Illés-életművet lezárva a filmsorozatban felfedjék az együttes titkait, erényeit. Lap teteje

 

FŐOLDAL | ILLÉS EGYÜTTES | ISTVÁN, A KIRÁLY | ATILLA, ISTEN KARDJA | VELED, URAM!
DISZKOGRÁFIA | ZIKKURAT GALÉRIA |

Copyright © 2021 Zikkurat Kft. info@zikkurat.hu